zondag 11 april 2010

Reis naar Papua 5

Tijd van research in Depapre

Nu maken we echt stappen. Hieronder de plannen die de basis zijn voor de research, die nu in Papua plaatsvindt. Plannen die nog worden uitgewerkt tot een klein script per film. Volgens het reisschema zijn er ongeveer 10 draaidagen beschikbaar. Uiteraard kunnen we nog niet precies bepalen op welke dagen wat wordt gedraaid. Om praktische redenen is het wel raadzaam om in blokken te denken: aan het begin van de reis Jayapura en omgeving, later Sentani en Depapre.

Gedanste portretten | beeld-voor-beeld op muziek Yospan band
Als onderdeel van een internationaal kinder/kunstproject worden dansende kinderen (alleen, met elkaar of met familie) beeld voor beeld opgenomen. Om iedereen zover te krijgen worden er twee feesten georganiseerd; op de zandplaat van Enggros (met de mensen uit het dorp) en aan het strand bij Depapre (met families van medewerkers van Hapin.) Kleding: traditioneel (met beschildering gezichten) of juist streetwise.

Voetbal | korte filmportretten van team meisjesinternaat en zo mogelijk van Persipura-team. Belangrijk onderwerp in verband met link naar WK, dat begint, net voordat we terugkomen van onze reis. Filmen van training en wedstrijd en korte gesprekjes.

Herinneringen aan WOII | kort filmportret geschiedenis
Voor Engelssprekende zusterorganisaties van Hapin is de herinnering aan WOII interessant. Liggen er nog resten in zee? Filmen op en vanaf McArthurs HQ.

Studentenleven | korte filmportretten
Bij voorkeur studenten geboren in het Depapregebied, die vertellen over hun leven en studeren in Jayapura en over het verschil met leven op het platteland. Studenten liefst meenemen naar Depapre voor opnames ‘Gedanste portretten’.

Projecten Hapin en dagelijks leven in Depapre | goede ontwikkelingen | korte filmspots. Mooie beelden en korte verhalen over verbouw van cacao, ondersteuning bij aanschaf vissersschip, een kioskproject.

Spot Hapin | ultrakort portret van Hapin mmv 2 jonge Papua-vrouwen, woonachtig in Amsterdam.

1 opmerking:

  1. In Papua verbouwen ze heel lekkere koffie, maar (nog) geen wijn. Het klimaat is te vochtig volgens Reinier. In de hooglanden is het wel warm, maar veel droger. Daar wordt ook de koffie verbouwd. groet, Jeroen

    BeantwoordenVerwijderen